sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Karjalaistyttöjen lauantai-ilta

Vanha kaverini Lappeenrannasta kävi lauantaina kylässä luonani. Mitäpä sitä muuta kaksi karjalaistyttöä kokoontuessaan kuin pitää karjalanpiirakkatalkoot! Kaverini oli piirakanteossa untuvikko, joten pääsin esittelemään todella upeita perinnetaitojani ja pitämään hänelle rypytyskoulun.Aika leppoisasti sujui porukassa karjanlanpiirakoiden valmistus. Kuulumisia vaihdelleen ja piirakkapulikkaa taikinapallojen päällä juoksuttaen.

Lopputulos oli superhyvä. Söimme uunituoreita piirakoita munavoin ja kylmäsavulohen kanssa. Voiko parempaa ollakaan?


Olen julkaissut karjalanpiirakoiden ohjeen blogissa kauan aikaa sitten postauksessa "Karjalan tyttö tekee karjalanpiirakoita", mutta täytyy sanoa, että nyt käytimme muutamaa kikkaa, jotka tekivät piirakoista mielestäni entistäkin parempia ja aion ottaa niksit käyttöön tästä eteenpäin.

Niksi numero 1: Sekoita jäähtyneen riisipuurotäytteen joukkoon 1-2 kananmunaa. Kananmuna antoi täytteelle uudenlaista kuohkeutta ja rakennetta. Todella hyvä vinkki.

Niksi numero 2: Tee pohjan taikina Marttojen ohjeella. Olen aiemmin tehnyt pohjan taikinan perinteiseen tapaan pelkästään vedestä ja ruisjauhosta sekoittaen. Marttojen ohjeessa sekaan sekoitetaan myös hieman vehnäjauhoja. Olin epäileväinen vehnäjauhojen tarpeellisuudesta, mutta kyllä lopputuloksen rakenteessa oli jotain positiivista eroa - pohja oli rapea ja maukas.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti