maanantai 30. marraskuuta 2015

Ihan hieno ja ihan kauhee

Hörpin työpöytäni ääressä kahvini kahdesta kuppivaihtoehdosta. Toinen on ihan ihana - tyylikäs, katseenkestävä, ekologinen ja kaikkea sellaista hyvää. Toinen on karmaiseva, mutta ison kokonsa puolesta ja kaiken naurettavuutensa puolesta silti rakas kuppi.

Nämä kupit ovat niin ääripäistä, että välillä ihan huvittaa.

Tämä tyylikkyys on Keepcupin Brew Cork -mallin kuppi, jossa ulkomuoto on tyylikästä lasia, sen ympärille liitettyä korkkia sekä kertakäyttökupeista tuttu kätevä kansi, joka näiden Keepcupien idea onkin - tällaista voi kantaa laukussaan ja ottaa take away -kahvinsa pahvimukin sijaan tällaiseen. Ah - roskat vähenee, maailma pelastuu ja tyylikkyyskin on toista luokkaa kuin kertakäyttökupeissa.


Tämän kupin olen saanut lahjaksi ja koska harvemmin tulee otettu take away -kahvia pahvimukissa, niin toin kupin tänne töihin kivaksi työpöytäkupikseni. Siinä roolissa se onkin kerännyt kehuja työhuoneeni vierailijoilta.

Seuraavan kuvan karmaisevuus tulee varmasti kuvastakin läpi. Kuppi on kömpelön paksua fajanssia ja siitä on sirous kaukana. Tökerö painettu teksti kupin kyljessä ei julista rakkauttani Hewlett & Packardiin, vaikka niin useat sen mieltävätkin, vaan (jos vielä pahempaa) lämpöpumppuihin. I love heat pumps - niin tämä kuppi ulospäin viestittää. 


Joskus luentopalkkioksi kiitoksena saatu kuppi on kuitenkin kooltaan suuri ja paksun fajanssinsa puolesta säilyttää tuon isonkin määrän kahvia suhteellisen pitkään lämpimänä. Tämä kuppi on ruma, korni, insinöörismäinen - ja jostain oudosta syystä rakas. Kollega kertoi taannoin, että oli "melkein ottanut sen keittiön kaapista käyttöön hakiessaan kahvia, muttei ollut kuitenkaan tohtinut, kun kuppi on niin voimakkaasti minun".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti