maanantai 15. elokuuta 2016

Uutta kahvikissan keittiössä

Vielä viime viikolla keittiöni työtaso näytti vielä tältä:Nurkkaa hallitsi melko massiivinen ja tilaa vievä espressokone ja kahvimylly. Älkää käsittäkö väärin, rakastan tuota konetta ja se saa viedä pöydältä ihan niin paljon tilaa kuin haluaa.

Mutta sitten menin kirpparille ja pitkään mielessä hautunut kokeilu realisoitui käytäntöön...

Piipahdin nimittäin Vantaanportin Lanttila-kirpputorilla, kun olin menossa palauttamaan lentokentälle kesälomareissun vuokra-autoa. Lanttila ei ole yhtään mikään suosikkikirpputorini ja käynnit siellä ovat jääneet tosi harvaan, vaikka se sijaitseekin aika lähellä työpaikkaani. Tällä kertaa kuitenkin onni suosi kirpparihaukkaa.

Olen miettinyt jo jonkin aikaa, että voisin ottaa Nespresson kahvikoneen kokeiluun. Ne ovat pieniä, näppäriä, nopeita ja kahvi on älyttömän hyvää. Ja kuinka ollakaan - löysin täysin käyttämättömän Nespresson kahvikoneen Lanttilasta! Nespresso onkin ehdottomasti ainoa kapselikone, jonka korkealaatuiseen kahviin luotan. Kirpparikoneen 10 euron hintalappu oli enemmän kuin superyllätys.

Nespresson Inissia löytyi käyttämättömänä kirpputorilta

Nespresson tulo sai nyt aikaan sen, että pakkasin ison kahvikoneen ja myllyn laatikkoon ja vein vintille tauolle. Kokeilen hetken, miten kapselikone ja minä pärjätään kaksistaan. Jos alkaa tuntua liian vaatimattomalta kotikoneeksi, niin kiikutan Nespresson työhuoneeseeni ja jatkan järeän kahvilakoneeni kanssa kotona.

Koska pöytätilaa vapautui tämän vaihdoksen myötä reilusti (Inissia on todella kompaktin kokoinen pieni kahvikone), sain ottaa käyttöön toisen kodinkoneuutuuden. Sain muutama viikko sitten serkun perheeltä RawMix R8000 tehoblenderin, jonka koneyksikkö on tosi iso. Se yhdessä vanhan kahvikoneen kanssa olisi valloittanut aivan liikaan tasotilaa, joten kahvikoneen merkittävä pieneneminen oli oikein tervetullut uudistus ja RawMix pääsi keittiön tasolle ja sitä kautta arkikäyttöön.

Kävin myös jo kapseliostoksilla Helsingin keskustan Nespresson lippulaivamyymälässä. Kahvivaihtoehtoja on uskomattoman paljon ja myymälän maistelumahdollisuus asiantuntevan baristan johdolla oli kiva apu uuden koneen omistajalle. Olen käyttänyt Nespressoa paljon Portugalin entisen poikaystävän kodissa ja Lissabonissa olinkin tottunut käymään kapseliostoksilla, mutta valikoima oli kasvanut ja kehittynyt todella paljon viimeisen 3-4 vuoden aikana. Ostin reilusti eri makuja nyt kokeiluun ja ainakin ensikokeilujen perusteella olen oikein tyytyväinen aamukahviini.

Sitten vielä pieni kuriositeetti: kerroin myymälässä, että olin ostanut kierrätyskoneen kirpputorilta, mutta sanoin että mielestäni kone oli käyttämätön, kun siinä oli sarjanumerotarratkin vielä päällä. Kysyin, että voisiko tarkastaa onko kone rekisteröity jollekin käyttäjälle, vai voisiko sen rekisteröidä minulle. Myyjä tarkasti, ja konetta ei ollut rekisteröity. Hän sanoi, että voi "tämän kerran" rekisteröidä koneen minulle. Ihmettelin hieman aluksi nihkeyttä, kunnes rekisteröinnin päätyttyä hän sanoi minulle, että rekisteröinnillä sain koneelle 5 vuoden takuun! Ihan mieletön yllätys kirpputoriostokselle ja ilmankos käytettiin ilmaisua "tämän kerran". 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti