tiistai 30. elokuuta 2016

Haudutettua purjoa ja pastaa

Kesäreissulla Ranskassa söin haudutettua purjoa, joka oli käsittämättömän hyvää. Oikeasti - haudutettua purjoa. Ei mitään ihmellisempää. Pannulle pilkottua (iso määrä, 5 purjoa), pitkään matalalla lämmöllä voin kanssa haudutettua purjoa.

Päätin kokeilla miten haudutettu purjo toimii pastan kastikkeena. Tajuttoman hyvin sanoisin. Käsittämättömän helppo ja vähäaineinen pastakastike myös teidän tiedoksenne tulee tässä.

Tähän ei oikeastaan tule muuta kuin purjoa ja chorizoa. Chorizo oli Lidlin kypsä pötkö, mutta olen nähnyt Pirkalla samanlaista (leikkelehyllyssä). Chorizo on mukana vain antamassa makua purjolle. Voi jättää poiskin reseptistä, uskon että silti tulee tosi hyvää.

Älä pihistele purjon määrässä. 2 hengen pastaan tuli 2 kokonaista purjoa. Jos teet isomman satsin, niin osta 5-7 purjoa. Vähän pilkkomista, mutta menee pannulla hautuessaan kasaan.

Ainesmäärillä ei ole kauheasti väliä ja tämä on muutenkin käsittämättömän helposti valmistettava ruoka. Siksi resepti vain tekstimuodossa ilman tarkempia ainesmääriä.


Haudutettua purjoa ja pastaa

Chorizoa
Öljyä
Purjoa
Voita
Suolaa ja mustapippuria

Spagetti tai muu haluamasi pasta keitettynä

Pilko chorizosta haluamasi määrä ohuiksi kiekoiksi. Ota iso kannellinen paistinpannu tai laakea kasari ja lorauta siihen hieman öljyä. Paista chorizoja hetki kuumassa öljytilkassa. Lisää purjo ja haluamasi määrä voita ja jätä hautumaan noin vartiksi (juuri parahiksi ehdit tässä välissä keittämään spagetin) kannen alle matalahkolle lämmölle.


Keitä spagetti. Ennen kuin valutat kypsän spagetin, nappaa keitinvettä talteen noin kahvikupillinen (keitinveteen on liuennut tärkkelystä, joten tällä vedellä saa notkistettua purjot näppärästi kastikkeeksi). Kaada keitinvettä purjojen joukkoon haluamasi määrä.

Sekoita spagetti ja purjokastike. Tarjoile parmesanjuuston ja oliiviöljyn kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti