Tältä myskikurpitsa näyttää, Kuva lainattu Wikipedialta. |
Myskikurpitsa taipuu myös herkulliseksi sosekeitoksi. Sen kaveriksi sopii maustehyllystä hyvin vaikka kaneli ja neilikka. Myös kookosmaidon kanssa tehty sosekeitto on herkkua.
Uuniin laitettaessa kurpitsa kuoritaan (jostain kyllä myös luin, ettei tarvitsisi välttämättä edes kuoria, mutta en ole näin kokeillut), siemenet poistetaan, kurpitsa paloitellaan kuutioiksi tai vaikka tuollaisiksi alle olevassa kuvassa näkyviksi lohkoiksi, ja levitetään uunivuuan pohjalle. Valellaan päälle oliiviöljyä ja nokareita voita. Voit maustaa kurpitsat todella monella tavalla, sillä useat mausteet sopivat myskikurpitsaan. Suola ja pippuri on lähtökohta, mutta niiden lisäksi vaihtoehtoja ovat muun muassa muskottipähkinä, kaneli, chili, rosmariini, timjami, tuore inkivääri, neilikka, tuore salvia tai vaikka paprikajauhe.
Paloja paahdetaan uunissa, aika riippuu siitä minkä kokoisia paloja pilkoit. Puolisen tuntia pienemmille paloille, 45 minuuttia isommille. Palat muuttuvat kullanvärisiksi paahdossa.
Tältä näyttävät BBC:n reseptin mukaan tehdyt paahdetut kurpitsan timjamin kanssa. |
Nam! Me saatiin keväällä Lontoon matkalla maistaa tädin tekemää uunitettua butternut squashia ja tosi hyvää oli!
VastaaPoistaLinda
Missäs uunilämpötilassa näitä kannattaa pitää tuo kolme varttia?
VastaaPoistaMoi! Minulla on kaasu-uuni, josta johtuen sähköuunien astelämpötilat ovat minulle hieman hankalia, mutta yleensä ohjeissa astemerkinnät pyörivät 180-200 asteen tuntumassa.
VastaaPoista