maanantai 13. tammikuuta 2014

Blogimatto?

No mattoasiaa tällä kertaa! Uuden kodin matot on vielä nimittäin vanhan kodin perua. Itse tehdyt räsymatot. Vähän vääränlaiset, sillä nykyiseen kotiin matot ovat vähän turhan kapeita ja pitkiä. Täällä olohuone kaipaa kovasti isompaa mattoa!

Vaikka vaaleudesta ja selkeydestä kodissa tykkäänkin, niin (vaikka sanonkin tämän varmaan sadatta kertaa) en kestä blogeista tuttua korkeakiiltoista valkoista ja mustaa ja välillä jos oikein villiintyy, niin vähän harmaata -tiukkistyyliä (lue: minun silmissäni täysin mielikuvituksetonta sisustusta). Koska uudessa kodissa on valkoiset seinät ja vaaleaksi sävytetyt lankkulattiat, niin täällä on yleisilme varsin valkoinen. Se on sinänsä kivaa, koska kun pohja on rauhallisen valkoinen on kovin helppoa lisäillä tekstiileillä ja muilla helposti vaihdettavilla jutuilla kotiin vähän väriä (lue: kirpparilöydöillä). Kuitenkin riskinä on, että lopputuloksesta tulee pliisu.

Olen nyt mattotoiveeni ankkuroinut neliön muotoiseen villamattoon. Kuvionti voisi olla graafinen. Toisin sanoen blogimatto hakusessa.

Olohuoneen sohvan eteen siis etsitään mattoa, tuon kapoisen omakutoisen peilikkään tilalle.1. IKEAn Stockholm-matto

Ikean raitamatto on sinänsä kiva, mutta mietityttää, että onko matto liian hallitseva, graafinen ja liian mustavalkoinen.

IKEAn Stockholm-matto, kuva: IKEA

Tässä kodissa on samanlaiset vaaleat lautalattiat kuin minulla ja kuvassa ainakin matto näyttää varsin kivalta.

Stockholm-matto in action, kuva lainattu http://designinsight.se/mattan-som-ligger-hogt-pa-listan/
2. Anttilan Pandora-matto

Anttilan Pandora-matosta löytyy musta-valkoisen lisäksi myös harmaa-valkoinen versio.

Anttilan Anno Pandora villamatto (kuvat lainattu: Anttila)
Luulin ensin, että tuo harmaa olisi vaisu vaihtoehto, kunnes näin Kettukarkin blogissa sen heidän olohuoneessaan. Se näyttikin tosi kivalta. Voisikin sopia erinomaisesti tänne!

Kuva lainattu Kettukarkki-blogista, http://divaaniblogit.fi/kettukarkki/2013/12/03/olkkarissa-melkein-valmista/
3. Elloksen Bryne-villamatto

Elloksen Bryne ehkä on jo, tai jos ei vielä ole tulevaa blogimatto-materiaalia! Elloksen Bryne-matolle olen toden teolla ruvennut lämpenemään. Ehkä tätä ei ole ihan tolkuttomasti vielä ryöstöviljelty jokaisessa sisustuslehdessä ja -blogissa! Vai onko?

Ellos Bryne-villamatto (kuva lainattu Ellokselta)
4. Myös tämä Elloksen versio voisi toimia:


Elloksella oli joitain muitakin tosi kivoja mattoja, mutta harmillisesti ne oli puuvillaa.

5. Hobby Hallin Kilda-villamatto

Hobby Hallista löytyi vaihtoehdoksi Kilda-villamatto, jota saa myöskin mustavalkoisena ja harmaa-valkoisena.

Hobby Hallin Kilda-villamatto
Olen nyt jo yli kuukauden täällä arponut mattovaihtoehtoja. Voisitteko lukijat kertoa mielipiteitänne - mikä matto miellyttää teitä, vai miellyttääkö mikään? Onko nämä kaikki jo liian nähty? Jos tiedätte kivoja villamattoja, jotka puuttuu tältä listalta, niin ideoita otetaan mieluusti vastaan (linkkejä kommenttiboksiin, kiitos!).

Hämmentynyt sisustaja kiittää avusta!

2 kommenttia:

 1. Nää mattoasiat on hankalia,kun on tosi vaikea kuvitella,miltä joku kuvassa kivalta näyttävä matto näyttää sit oman kodin lattialla. Yllä olevista miun suosikki on Pandora harmaa-valkoisena, myös Kilda samassa värissä on kiva. Ja kyllä tuo Brynekin voisi sopia siun kotiin. Vaikeaa varmasti päättää! - P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juuri näin - parasta olisi jos kaikki vaihtoehdot saisi kotiin sovitettavaksi ja voisi sitten siinä todellisessa tilassa mallaten päättää minkä ottaa! Teoriassa mahdollista 14 pvä:n palautusoikeuden kanssa, mutta autottomalle todellisuudessa aika mahdoton mattorumba. Pitää siis päättää kuvien perusteella!

   Mulla on taas jotkut ihme paineet siitä, että jos ostan jotain uutena sen pitää olla supertarkkaan harkittu ja mahdollisimman pitkäikäinen. Ehkä liiankin suuret paineet. Voisikohan joku sopiva matto löytyä kirpputorilta, niin ei tarvitsisi taas kokea tätä maailmantuskaa omista hankinnoistaan...? :)

   Tuo Pandora on kyllä kaunis ja yllätyin siitä miten kivalta tuo harmaa ainakin tuossa lainatussa kuvassa näyttää. Pandoraa on vain näkynyt niin monessa kodissa, että en tiedä kyllästyykö siihen sen takia nopeammin kuin vähemmän suosittuihin mattoihin. Tuntuu kyllä että tällä hetkellä kaikki listalla olevat on aika tasaväkisessä tilanteessa toisiinsa nähden, enkä osaa päättää. Eli kiitos P paljon äänestä (Pandoran harmaahan se siis oli?), ehkä tästä jossain vaiheessa pääsee johonkin ratkaisuunkin...:)

   Poista