sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Sarpanevan kolmas

Joku saattaa muistaa että yksi kirppisharrastukseni ulottuvuuksista on etsiä Pentti Sarpanevan suunnittelemia koruja. Sarpanevan töitä tunnetaan melko huonosti, joten niitä on välillä mahdollista bongata kirppiksiltä pilkkahintaan. Korujen rosoinen kauneus miellyttää omaa silmääni ja persoonalliset korut sopivat muutoin melko rauhalliseen pukeutumistyyliini. Tuntuu myös että suomalainen korusuunnittelu on maailmalla arvostetumpaa kuin täällä kotimaassa.

Lauantaisella kirpparikäynnillä Lauttasaaren Emmauksessa silmä osui ihan huippulöytöön. Eivät taineet siellä tietää mitä myyvät, kun kaunis hopeakoru oli saanut kylkeensä hintalapun, jossa luki 1 euro. Tämä koru on leimaamaton, joten se selittää vaikeampaa tunnistusta ja pilkkahintaisuutta.
Tämä on nyt Sarpaneva-kokoelmani kolmas koru. Kahden pronssisen jälkeen tämä on ensimmäinen hopeinen koru. Kahteen muuhun löytöön voi tutustua Ensimmäinen P. Sarpanevani ja Toinen P. Sarpanevani -postauksissa. Toinen koruni - Riikinkukko on yksi suosikkikoruistani ja roikkuu kaulassa melko usein. Tämä hopeinen riipus tulee varmasti myös ahkeraan käyttöön.

Samaisella reissulla Emmauksesta löytyi jotain muutakin huippua. Mutta siitä lisää myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti