Huomenna taas tulee vieraita, pidän pienet illanistujaiset vanhoille opiskelukavereille. Teen simppeliä purtavaa, koska en ole ihan varma mahdummeko kaikki istumaan pöydän äärelle vai emme.
Valmistelen tänään jotain juttuja alta pois. Kuten keitän pizzakastikkeen. Omaani tulee reilusti sipulia ja säilöttyjä kirsikkatomaatteja, jotka keitetään kastikkeeksi. Tomaatteja voi kauhalla keitellessä murskata. Kastiketta ei tarvitse olla pizzassa paljoa, joten tästä annoksesta tulee riittävästi kahteen pellilliseen. Puolet voi pakastaa, jos yksi pellillinen riittää.
Pizzakastike
oliiviöljyä
2 pientä / 1 iso punasipuli
4 kynttä valkosipulia
1 tölkki säilöttyjä kirsikkatomaatteja
2 rkl balsamiviinietikkaa
1 tl suolaa
1/2 rkl sokeria
rouhittua mustapippuria
nippu tuoretta basilikaa hienonnettuna
1 oksa tuoretta rosmariinia hienonnettuna (varsi pois, hienonna lehdet)
1 tl savupaprikaa
Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuulota niitä tilkassa oliiviöljyä. Lisää kirsikkatomaatit ja tarvittaessa pieni tilkka vettä. Lisää etikka ja mausteet. Anna porista miedolla lämmöllä ainakin 15 minuuttia.
Hyvän pizzan salaisuus on muuten maistuvassa tomaattikastikkeessa. Ja rapeassa pohjassa ja riittävän vähässä määrässä täytettä. Pizzan tulee olla ohut! Itse välttelen myös juustoraasteen käyttöä, vaan tykkään murtaa mozzarellasta pieniä juustokökkäreitä sinne tänne.
Myös pohjan tein jo tekeytymään jääkaappiin. Kylmäkohotuksella hiivataikinaan tulee paljon parempi maku. Eli taikina tehdään kylmään veteen ja laitetaan vain ihan vähän hiivaa. Sitten se saa tekeytyä jääkaapissa rauhassa seuraavaan päivään. Otetaan huoneenlämpöön kohoamaan 3-4 tuntia ennen paistoa. Hyvää tulee! Tai toivottavasti, huomenna se nähdään...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti