torstai 30. tammikuuta 2014

Siivouksen estetiikkaa

Siivous on kyllä himpun verran kivempaa kun on hyvät ja kauniit siivousvälineet. Niin kuin vaikka tämä Marimekon Hauki-tiskirätti. Onhan sillä kivempi pöytiä puhtaaksi huiskia kuin jollain rumemmalla.


Siivousaineissa on muuten sama. Suosin ekologisia siivousaineita, jotka on pakattu kauniiseen pakkaukseen ja jotka tuoksuvat hyvältä. Tykkään siivota melko usein, joten en halua että aineet kuormittavat ympäristöä liikaa. Ja kauniiseen pakkaukseen on kivempi tarttua kuin rumaan. Ovathan kauniisti pakatut ekoaineet toki yleensä ihan himpun verran kalliimpia kuin perus-Tolut, mutta ei ero nyt mielestäni niin merkittävä ole. Yksi siivousainepullo kuitenkin kestää aika kauan, jopa minun melko tiiviillä käytölläni, ettei muutaman euron lisäpanostus taloutta kaada.

Mutta yksi siivousaine on ollut vakiokäytössäni kyllä vuosikausia. Se ei ole trendikäs, eikä sitä ole kummemmin brändätty houkuttelevaksi. Se on nimittäin mäntysuopa. Sillä kelpaa pestä kodin yleispesun. Puhdasta tulee. Ja pullo on riittoisa kuin mikä. Ja se tuoksu - se on vain niin hyvä. Puhdas ja perinteinen.

Niin ja se Universal stone. Mitenhän monta kertaa jaksan sitä vielä täällä ylistää?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti