keskiviikko 8. tammikuuta 2014

Groteskia

Pikkusisko huitaisi viime vuoden toiseksiviimeisenä päivänä neljännesvuosisatansa täyteen. Menimme myöhäiselle syntymäpäiväjuhlinnalle Groteskiin syömään. Olemme käyneet siellä kerran aikaisemminkin syömässä kolmen ruokalajin yllätysmenun. Viime kerralla menu oli todella hyvä, mutta kokonaisuus oli aivan liian raskas. Siis jopa minulle ja siskolle - kahdelle tyypille, jotka tykkää syödä.

Tällä kertaa menu oli erinomainen kokonaisuus. Juuri sopivan kokoinen ja tasapainonen kolmen ruokalajin setti.

Alskupalaksi oli kurpitsakeittoa ja lampaan lapaa (joka oli aivan älyttömän hyvää). Lampaan lapa herätti keskustelun siitä, että miksi lapamadon nimi on lapamato, kun sehän asuu suolistossa, eikä lavassa. Outoa. Tietääkö kukaan? Kansa vaatii selityksiä!


Pääruuaksi haudutettua härän selkää, linssejä ja karamellisoitua sipulipyrettä.


Jälkkäriksi ihanan raikas pikkuinen vanilija-pannacotta, sekä punaherukkasorbetti.


Kävimme myös alkudrinkeillä Groteskin cocktailbaarissa. Kummallekin meistä käynti oli ensimmäinen ja ihan positiivinen yllätys. Oma drinkkivalintani oli ainakin ihan napakymppi. Sisko olisi kaivannut omaansa aurinkoista päivää ja uima-allasta. Tammikuussa ja kaatosateessa niitä ei näkynyt. Paitsi ehkä se uima-allas. Melkein. Ulkona. Lätäkössä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti