sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Nyt tulee pyyhkeitä!

Pyyhkeitä kehään! Ihan kirjaimellisesti, ei sillai kuvainnollisesti.

Ompeluinspiraatio iski, pitkä tauon jälkeen. Tai eipä mulla ole ollut ompelukonettakaan moneen vuoteen, kun vanha meni aika päivää sitten rikki. Ihana yllätys oli kuitenkin kolmekymppisillä viime kesänä, kun ystäväporukka antoi minulle uuden koneen.



Kone pääsi viimein käyttöön, kun kävin läpi kangasvarastoani ja inspiroiduin vanhasta pellavakankaasta, jota olen joskus löytänyt Lappeenrannan Kontista aivan pilkkahintaan. Legenda kertoo, että kangas olisi Tampellan tekemää pakkapellavaa, mutta mistään en ole löytänyt asialle vahvistusta. Ehkä on, ehkä ei.

Kangasta oli pitkä pätkä ja mallailin sitä ensin keittiön pöydän päälle ja mietin, josko tästä olisi tullut kaitaliina. Luovuin kuitenkin ajatuksesta, koska jotenkin viime aikoina kodin sisustuksessa on kiinnostanut hailakoiden pellavaliinojen sijaan värit ja graafisuus.

Siispä päädyin pilkkomaan käsipyyhkeen kokoisia paloja ja ompelemaan pinon pellavapyyhkeitä. 


Aika pino näitä tulikin. Taidan paketoida osan vaikka joulupaketteihin. Keittiöpyyhehamsteri on sitä mieltä, ettei kauniita keittiöpyyhkeitä voi koskaan olla liikaa. Pidän itse pellavasta materiaalina myös kasvopyyhkeissä, eli ainakin minun kodissa pellava on tervetullut pyyhemateriaali. Kelpaisivatko nämä teidän koteihinne?

2 kommenttia:

  1. Upeita, ihania pyyhkeitä! Ilman muuta kelpaisivat, pellava on loistomateriaali. Hieno idea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, toinen pellavafani! Kiitos kehuista, nämä oli mukavan suoraviivainen tapa aloittaa taas ompelu pitkän tauon jälkeen. Ei vaikeita juttuja, pelkkää suoraa saumaa...:)

      Poista