lauantai 25. lokakuuta 2014

Uudet verhot (kierrättäjä sisustaa)

Ostin uudet verhot. Tai no, kierrättäjän kotona uudet verhot eivät ihan virallisesti ole niin kovin "uudet". Löysin joku aika sitten kierrätyksestä Tampellan kankaasta tehdyt verhot, jotka tänään pääsivät ikkunaan.

Lähtötilanne: Ikkunassa Marimekon Hetkiä-kankaasta ommeltu verho. Kierrätetty sekin.



Talvi tulee. Luonnosta häviää värit. Tasapainotan tilannetta laittamalla lisää väriä kotiin. Nyt tuli tällaista. Syvän sinistä, turkoosia. Mitä tuossa nyt onkaan?

Uusi tilanne: Tampellan verhot ikkunassa. Väriä on.




Tässä kodissa lähes kaikki mikä näkyy on kierrätettyä. En osta oikeastaan mitään kodin tekstiilejä tai sisustusjuttuja uutena. Vuosia kestäneestä kirpputoriharrastuksesta johtuen joudun kirpputorillakin jo nykyään tosi usein mittimään tarvitsenko todella? Tänään kirpputorille jäi esimerkiksi kaksi Arabian ikivanhaa ja kaksi Rörstrandin superihanaa kuppiparia, jotka isosti teki mieli adoptoida mukaan. En vain pystynyt mitenkään perustelemaan sen, että olisin niitä tarvinnut. Sinne jäivät, löydöksi jollekulle toiselle.

No mutta takaisin niihin verhoihin. Mitä tuumaatte - hyvä vai huono muutos? Onko liian retrot vai kivat? Vaikka mikään kova retroilija sisutuksessa en olekaan, niin puutaloon mielestäni tällaiset vanhat jutut sopii. Sininen taas tuntuu olevan nykyään monen inhokkiväri sisustuksessa. Minulla ei ole sitä mitään vastaan, kunhan ei lähdetä siihen 90-luvun sinisiin sisustusövereihin.

PS: Vaikka kupit jäivätkin kirpputorille, niin ostin kuitenkin mm. siistin merinovillaisen neuletakin ja erään jumppamerkin trikoiset haaremihousut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti