sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Hernebruchettat

Istuimme eilen iltaa luonani parin ystävän kanssa. Menu oli kasvis/kala -linjalla, sillä toinen vieraista ei syö lihaa lainkaan. Tarjoilin vietnamilaista rapusalaattia, vuohenjuustoneliöitä (voitaikinaneliön päälle laitetaan sipaisu viikunahilloa, vuohenjuustoa, pilkottuja kuivattuja viikunoita ja pinjansiemeniä) sekä hernebruchettoja. Jälkiruuaksi oli pavlovaa.

Hernebruchetat tulivat mieleeni, kun mietin hyvää käyttökohdetta pari päivää aiemmin ostamani maalaislimpun puolikkaalle, joka oli jo hieman kuivahtanutta. Herneet ovat keväisiä väriltään ja maultaan herkullisia - juuri sopivia aurinkoisen lauantaipäivän illallisaineeksi. Tämä superhelppo leivänpäällys ei vaadi kummempia aineita ja on edullinen. Pakasteherneet toimivat tässä erinomaisesti.

Periaatteessa hernepyrettä voi maustaa ihan millä tavalla itse haluaa. Esimerkiksi piparjuuritahna toimii mukana hyvin. Juustokin voi olla parmesanin sijaan vaikka mozzarellaa tai vuohenjuustoa. Ranskankerman voi jättää pois tai korvata tavallisella kermalla. Hernepyreen joukkoon voi myös raastaa hieman parmesania.

Tässä perusohje, jota on helppo muunnella sen mukaan mitä kaapissa sattuu olemaan.



Hernebruchettat

Hernetäyte
pussi pakasteherneitä (n. 3dl)
3 rkl ranskankermaa
1 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa ja ruohittua mustapippuria

Kiehauta herneitä suolalla maustetussa vedessä muutaman minuutin ajan. Valuta vesi pois ja huuhtele kylmällä vedellä. Laita herneet blenderiin ja lisää sekaan muut täytteen aineet. Aja tasaiseksi massaksi.

Leivät
8 viipaletta maalaislimppua
valkosipulin kynsi
oliiviöljyä

Lisäksi
Parmesanjuustoa
Herneenversoja 

Leikkaa leivästä viipaleita ja levitä ne uunipellille. Halkaise valkosipulinkynsi ja pyyhi leivän pintaa sillä - maku siirtyy leipään. Valuta leivän pintaan hieman oliiviöljyä. Paahda 200-asteisessa uunissa viitisen minuuttia - kunnes leivät ovat rapeita.

Levitä leipäviipaleelle runsas kerros hernetäytettä. Koristele pienellä siivulla parmesania ja herneenversolla. Viimeistele pienellä määrällä mustapippuria ja oliiviöljyä. Syö heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti