sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

Kevät keikkuen tulevi - kevätistutukset

Olen joskus kasvattanut yrttini siemenistä, mutta koska lopputulos on aina selvästi huonompi kuin jonkun muun kasvattamista taimista lähtien, niin parina viime vuonna olen suosiolla suosinut valmiita yritintaimia.

Viime vuonna hain taimeni Plantagenista, mutta nyt tuin mieluummin pienyrittäjää ja hain taimet läheisestä kukkakaupasta. Viimevuotiseen tapaan kaupunkilaisen yrttitarha löytyy keittiön ikkunan alta paloportaista roikkuvasta parvekelaatikosta.


Rosmariinia, timjamia ja laakerinlehteä löytyi kukkakaupan valikoimasta. Niistä rosmariini ja timjami pääsivät viimevuotiseen tapaan tilavaan sinkkiruukkuun yhdessä kasvamaan. Ihana iso orvokki tuli eilen kylässä käyneeltä sedältä lahjaksi. Sen tarkoitus on tuossa ilahduttaa kauneudellaan. Yrtit hoitavat hyötypuutarha-näkökulman.


Kukkakaupassa oli myös tosi hauskoja "seinäpusseja" kasveille. Tykästyin ja ostin sellaisenkin itselleni, tuollaisen kuvassa näkyvän kolmen ruukun version. Nakkasin sen kiinni talon seinään keittiön ikkunan viereen, joten nyt on vielä enemmän tilaa kuin aiemmin omalle pienelle kaupunkiyrttitarhalleni.Laakerinlehti pääsi pussiin jo kasvamaan ja tilaa on nyt vielä kahdelle muulle yrtille. Basilikaa ja ehkä korianteria tai lehtipersiljaa varmaan siihen hankin. Toistaiseksi laakerinlehti saa yksin odotella ylimmässä pussissa lisäseuralaisia.


Meidän pihakin on lähtenyt kasvuun viime viikon aikana. Krookukset ja narsissit puskevat jo kasvustoa. Ihanaa, keväthän tässä nyt on jo käsillä. Kohta pääsee pihalle kahvittelemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti