keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

Lammasmakkarapasta

Tuoremakkara on kätevä kodin "hätävara", koska sitä on helppo pakastaa ja napata käyttöön sopivan hetken tullen. Tuoremakkara sopii esimerkiksi patoihin ja pastoihin erinomaisesti. Olen joskus käyttänyt sitä myös salaatin ainesosana.

Kaivelin sunnuntaina pakkasesta sulamaan 4 lammasmakkaraa. Niistä syntyy kätevä pasta. Makkaroissa on niin paljon makua, ettei pasta paljon muuta kaipaakaan.

Ohje on todella helppo. Makkarapastaa varten kuulotetaan pannulla punasipulia, valkosipulia, makkaraa ja kesäkurpitsaa. Maustetaan mustapippurilla ja tuoreella timjamilla. Keitetään runsaassa vedessä pastaa (oma suosikkini on spagettia hieman paksumpi liguini-pasta, muuta en oikeastaan ruuanlaitossa käytäkään). Makkara-sipuli-kesäkurpitsaseos sekoitetaan kypsän pastan joukkoon. Muuta ei tarvita - makkarassa on makua (ja rasvaa) aivan riittävästi. Tai mitä nyt vähän parmesania päälle, niin valmista on.


Lammasmakkarapasta
1 iso punasipuli
2 kynttä valkosipulia
1 kesäkurpitsa
4 tuoremakkaraa (lammas tai oman maun mukaan joku muu)
mustapippuria
tuoretta timjamia
ripaus tulista savupaprikaa

Keitettyä pastaa

Hienonna sipuli ja valkosipuli, kuulota pannulla. Pilko tuoremakkarat suupalaksi ja lisää pannulle. Paista kypsäksi. Pilko kesäkurpitsa ja kypsennä nekin pannulla. Mausta.

Keitä pasta pussin keitto-ohjeen mukaisesti. Sekoita makkara-sipuli-kesäkurpitsaseos pastan joukkoon. Tarjoile heti parmesan-juuston kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti