torstai 21. helmikuuta 2013

Häh, sehän on "jätskiä"!

301-320- blogin Hanna vinkkasi viikonlopun vierailullaan mielenkiintoisesta tavasta tehdä "jätskiä". Kyseessä on jäädytetyn banaanin surauttaminen tehosekoittimella sileäksi, jolloin lopputuloksesta tulee, noh, jätskimäinen.

Minulla oli jääkaapissa pari tummuvaa banaania, jotka eilen illalla kuorin ja paloittelin ja laitoin pakkaseen odottelemaan tätä päivää.

Tänään sitten surautin jäiset banaanikolikot blenderissä sekaisin. Maistoin lopputulosta. Hyvää! Hannan vinkistä tuunasin vielä ja lisäsin joukkoon 1 rkl kaakaojauhoja ja vähän (vajaa 1 rkl) vanilijasokeria. Lopputuloksena "suklaajätski"!

Ajatuksesta innostuneena pilkoin myös Hannan tuoman tuliaismangon pakkaseen. Aion senkin surauttaa jäisenä pyreeksi, haaveena on "mangosorbetti". Tätä en vielä ole kokeillut, mutta raportoin myös tämän kokeilun tulokset tänne. Saas nähdä onnistuuko.


3 kommenttia:

  1. Namia!
    Ja lusikallinen maapähkinävoita sekaan kans, niin avot!

    VastaaPoista
  2. Mie olin unohtanut tän! Tein tätä aina päiväkodin keittiössä niille lapsille, joille tavallinen jäätelö ei sopinut (aika harvoin jäätelöä kylläkin tarjottiin...). Täytyy testata taas. -Tunsu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo, tää kikkahan on tosi näppärä, jos tavallinen jätski ei syystä tai toisesta sovi. Itselleni tämä oli ihan uusi juttu. Lopputulos yllätti positiivisesti.

      Poista