maanantai 11. helmikuuta 2013

Silakkapihvit

Satuin lähikaupasta vihdoin saamaan tuoretta silakkaa. Nimittäin aina viime aikoina, kun olen kalatiskin edessä pyörinyt, on taulun mukaan silakka pyydetty viikko takaperin. Se on kyllä liian vanhaa. Nyt sattui, että pyyntipäivä oli toissapäivänä, joten otin mukaan puoli kiloa. 7.99 kg kun olin laiska ryökäle ja otin valmiita fileitä. Jos olet parempi ihminen kuin minä, ostat silakkasi kokonaisena ja perkaat itse fileiksi. Halpaa herkkua kuitenkin.

Silakkapihvien ohjeita taitaa olla niin monta kuin tekijääkin. Olen nähnyt jos jonkinlaista täytettä fileiden väliin laitettavaksi. Eipä siinä, itsellänikään ei ole mitään vakioreseptiä, vaan sovellan "vähän mitä kaapista löytyy"-metodiikkaa myös tässä. Mutta yhdestä en luovu, ja se on tuore tilli. Sitä pitää silakkapihvien väliin mennä, muuten ne eivät ole mielestäni silakkapihvejä.

Tämänkertainen täyte oli niin hyvä, että sopii jaettavaksi muillekin.

Silakkapihvit

500 g silakkafileitä
suolaa
valkopippuria
korppujauhoja

Täyte
n. 60 g (puoli purkkia sellaisesta 125 g purkista) piparjuurituorejuustoa
n. 1tl raastettua piparjuurta
1 rkl dijon-sinappia
puntti tilliä hienonnettuna

Sekoita täytteen ainekset.



Levitä puolet silakkafileistä leivinpaperilla päällystetylle uunipellille nahkapuoli alaspäin. Mausta fileet suolalla ja valkopippurilla. Lusikoi täytettä fileiden päälle ja levitä ohuelti koko fileelle.


Laita loput fileet kunkin päälle, niin että nahkapuolet tulevat päälle. Parita fileet suunnilleen samankokoisten fileiden kanssa pareiksi. Minulle jäi yksi pariton, niin sen pyöräytin puoliksi. Se on tuo kuvassa vasemmassa alakulmassa tursottava versio.


Ripottele lautaselle korppujauhoja, ja pyörittele fileet jauhossa. Paista voissa pannulla molemminpuolin rapeaksi. Täällä pääsi valurautapannu hommiin.


Nosta paistetut pihvit vielä uunipellille ja laita uuniin noin vartiksi. Silakkapihvithän voi tehdä myös kokonaan pannulla, tai kokonaan uunissa. Minä paistan molemmissa.

Klassikkoon luottava pyöräyttää kaveriksi tietenkin perunamuussin. Keventäjä syö salaatin kanssa. Ja huomennahan nämä ovat ihan herkkua - kylmänä ruisleivän päällä.

Miten teillä? Onko vakioreseptiä silakkapihveille? Vai teettekö tai syöttekö yleensäkään silakkaa?

3 kommenttia:

  1. Aion kokeilla näitä kun teen seuraavan kerran silakoita. Vakioreseptini on uunisilakkarullat juustokastikkeessa. Teen talvisin noin 1-3 kertaa kuussa silakkaruokaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Silakkapihvit on herkkua! Olen itse tehnyt vähemmän silakkarullia, vaikka suutarinlohi onkin yksi ihan ykkössuosikkini. Pitäisi varmaan laajentaa omaa silakkareseptipankkia. Laita Liina sun vakioresepti omaan blogiisi, niin voisin kanssa kokeilla!

      Poista