maanantai 11. helmikuuta 2013

Ihan turhaan pilkkaatte

Esittelen teille nyt pikku vempeleen, jonka omistamisesta olen saanut kuulla monen monta ivallista kommenttia.

Nimittäin elektronisen vaatenyppyleikkurin! Naurakaa pois. Olen omistanut sellaisen jo vuosia. Ja se on mitä näppärin pikku apuväline, joka pitää vaatteet siistinä ja pidentää niiden käyttöikää, samoin kuin virkistää vaikka kirpparilta löydetyt villa-ihanuudet uuteen elämään (villa ja muut luonnokuidut kun ovat yksi heikkouteni).

Tämä pikku apurini on OBH Nordican. Olen ostanut sen joskus Stockalta ja se maksoi 9.90 euroa. Ollut joka pennin väärti.


Se on kuin tuollainen pikkuinen partakone, joka toimii pattereilla ja leikkaa pilliintyneen villan ja muut nypyt vaatteista nopeasti ja pintaa vahingoittamatta. Leikattu nukka keräytyy laitteen pieneen säiliöön.

Yllä olevassa kuvassa on yksi suosikkineuleistani, Bruuns Bazaarin sininen villatakki. Maksanut ostettaessa maltaita, joten sen haluaakin pitää kunnossa ja siistinä. Siinä oli tuossa kyljessä nyppyjä, jotka näkyvät kuvassa hyvin. Hurautin tuolla leikkurilla, ja neule on taas kuin uusi. Jälkeen kuvaa ei ole, koska kamera on niin huono, ettei pointti tule siitä selväksi. Mutta uskokaa sanaani, tämä toimii.

Myös villakangastakit pysyvät kunnossa, kun välillä hurautan ne tuolla leikkurilla. Muistuttaisin, että villan normaaliin ominaisuuteen kuuluu pilliytyminen, eikä se vaikuta vaatteen toimintaan millään tavalla, mutta toki tekee ulkonäöstä vähän kuluneen. Minua tällaiset asiat ainakin häiritsee ja siksi olenkin tyytyväinen, että tällainen pikku apuväline on tähänkin keksitty.

Niihin kommentteihin on kuulunut muuten toteamus, että olen kuulemma ainoa ihminen maailmassa, jolla on kotona tällainen vempele. Ja ihmettelyä, että miten kenellekään voi tulla mieleen ostaa tällaista laitetta kaupassa...

2 kommenttia:

  1. Mulla on samanlainen! Ei todellakaan mikään turhake.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee, sitten meitä on kaksi, ketkä vannoo tämän härpäkkeen nimeen! Turhakkeen määritelmään taitaa kuulua epäekologisuus, ja tämähän päinvastoin pidentää olemassaolollaan vaatteiden elinkaarta.

      Poista