keskiviikko 6. helmikuuta 2013

Vuosi 2013 ja sen kaikki 12 kaunista kuukautta

Olen ihan odottanut, että ehdin kotiin riittävän aikaisin valoisan aikaan kuvaamaan uusimman hankintani. Olen siitä niin innoissani.

No eihän tänään(kään) mitään valoisaa ollut, kun töistä kotiin tulin, mutta oikein optimistisella silmällä katsottuna vielä kajasti vähän sellaista sinistä valoa.

Menin maanantaina Design Forum Finlandin Erottajan liikkeeseen etsimään syntymäpäivälahjaa 40 vuotta täyttävälle pikkuserkulleni (häntä juhlitaan lauantaina). Löysin niin ihanan lahjan, että halusin itsellenikin. Vai ehkä sittenkin päinvastoin; löysin jotain niin ihanaa itselleni, että halusin ostaa hänellekin? Seinäkalenterin nimittäin.

Kalenteri on ihana, myös vähän vinossa...

Kyseessä on yksinkertaisuudessaan nerokas idea. 11 taiteilijaa, 12 kuukautta, vuosi 13. Kukin suunnittelija on piirtänyt yhden kuukauden, kesäkuu on tehty kimpassa. Kalenteria varten jokainen kuukausi on printattu jämäkälle paperille ja ne on niputetettu yhteen tuollaisella ripustusnipsulla. Kalenteria ei siis ole nidottu, vaan kukin kuukausi on yksittänen posteri. Niistä voi sitten joko tehdä itselleen kollaasia seinälle, riiputtaa nipussa (kuten minä) ottamalla käynnissä oleva kuukausi aina kasan päällimäiseksi tai laittamalla seinälle yksittäisenä posterina. Ja käytön jälkeenhän näitä voi hyödyntää vaikka miten.

En löytänyt kalenterista mitään tietoja googlaamalla, mutta kunkin sivun alalaidassa on taiteilijan nimi: Reeta Ek, Meri Malmi, Paula Barclay, Tiina Uimonen, Ossi Laine, Laura Merz, Lotta Grönroos, Kaisa Korpua, Tiina Pietiläinen, Teija Vartiainen ja Sini Henttonen. Myyjä kertoi, että tämä on toinen kerta, kun tällainen kalenteri on tehty.

Yritän malttaa, etten kurkkisi kuukausia etukäteen. Mutta kun ostaa kalenterin vasta helmikuussa, niin saa tietenkin katsoa heti kaksi kuukautta...

Tammikuun, eli Reeta Ekin "Lumisodan"

Helmikuun, eli Meri Malmin "The Ravenin"
Minä sain pitkään etsimäni seinäkalenterin (lapsena oli helpompaa, kun koiranpentukalenterit oli parasta, mitä tiesi) ja 40 vuotta täyttävä saa kauniin muiston elämänsä 41.vuodesta. Niistä kaikista 12 kuukaudesta.

Ja tätä juttua kirjoittaessani sain muuten tekstiviestin synttärisankarilta "Norovirus siirtää kemuja lauantaille 2.3.". 

2.3. minä satun olemaan juuri Portugalissa...

3 kommenttia:

  1. Meinasin tulla kyläilee ja kattoo tätä ihanaa, mut onneks on olemassa tää blog... :) Balsun jälkeen koti tuntui kivoimmalta vaihtoehdolta.

    Mie voi viedä lahjan, ellet halua viedä sitä etukäteen. A

    VastaaPoista
  2. Hei! Näin tämän postauksesi ja oli ihan pakko kommentoida! Onpa mukavaa, että kalenterimme miellytti sinua niin :) Tosiaan, tämä on toinen kalenterimme ja ensi vuodeksi on tarkoitus jälleen tehdä uusi. Ja myös sitä seuraavalle vuodelle. Porukkamme on Taideteollisesta korkeakoulusta, mutta tämä kalenteri-projekti on ihan oma, itsenäinen juttunsa. Voit käydä tykkäämästä meistä Facebookissa, niin saat tietoa tulevasta! http://www.facebook.com/pages/Calendar-13/461985100509234
    Ihanaa kevättä, terveisin Reeta Ek

    VastaaPoista
  3. Moi Reetta, voi miten kiva että löysit tänne! Yritin tosiaan etsiä kalenteristanne tietoa googlailemalla, mutten löytänyt, joten facebook-linkistä kiitos. Olen tykästynyt kalenteriin oikein urakalla. Surkeat kuvani eivät tee yhtään oikeutta työllenne, pahoittelen.

    Kiva kuulla, että teette ensi vuonnakin vastaavanlaisen. Eiköhän löydä seinälleni silloinkin.

    Mukavaa kevättä!

    VastaaPoista