lauantai 11. heinäkuuta 2015

Kesälounas ulkona

Vihdoin ilmat täällä Helsingissä ovat olleet vähän suotuisia aloittaa ulkoruokintakausi. Tänä vuonna harvinaisen myöhään, niin sateinen alkukesämme on ollut. Tänään oli mukava sateeton ja kohtalaisen lämminkin päivä. Kävin aamusella kaupassa ja haalin ostoskoriin herneitä, kirsikoita, mansikoita, vesimelonia... Kaikkea kesään kuuluvaa herkkua!

Sain eilen naapurilta, jolla on viljelypalsta kaupungissa ison säkin erilaisia salaatteja - lehtisalaattia, tammenlehvää ja rucolaa. Kaupan kalatiskissä oli tarjouksessa lohta, joten kesäinen lounasmenu syntyi kuin itsestään. Salaattia ja sitruunalla, valkosipulilla, ruohosipulilla ja kapriksilla maustettua lohta.

Jälkiruuaksi niin paljon mansikoita, että napa meinasi haljeta. Ostin 5 kg:n laatikon jonkun espoolaisen tilan viljelemää mansikkaa. Koko laatikko oli ensimmäisestä marjasta viimeiseen aivan priimaa. Kymmenisen rasiaa jo pakastin, loput odottavat jääkaapissa tuoreena herkuttelua.


Ruoka maistuu (ja näytää) paremmalta puutarhassa syötynä. Toivon isosti lisää päiviä, jolloin päivällisen voi kattaa ulos. Ehkä se tästä taas lähtee. Viikon päästä alkaa lomakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti