maanantai 6. heinäkuuta 2015

Lomalla

Lomailin viime viikon. Isolla ystäväporukalla Espanjan Sitgesissä, lähellä Barcelonaa, josta vuokrasimme yhdessä villan käyttöömme viikoksi. Samaan tyyliin kuin viime kesänä Portugalista.

Kaipasin lomaa. En ollut edes tajunnut, että miten kovaa olen paahtanut koko kevään. Ylikierroksilla käynyt elimistö ei kuitenkaan osannut rauhoittua samantien, vaan lomafiilis hiipi mieleen vasta keskiviikon tienoilla - suunnilleen loman puolivälissä. Onneksi edes silloin. Lähdin matkaan ilman työläppäriä - siitä päätöksestä olen ylpeä ja iloinenkin (minulla on ollut koko kevät töissä sellaista, että työstä on vaikea irroittautua ja tekemistä on aivan liian paljon, että pystyisi pitämään kokonaisia lomapäiviä, saati viikkoja).

Nyt olo on kuitenkin parempi kuin mitä se olisi ollut ilman lomaa. Sitgesissä oli lämmintä, suorastaan kuumaa. Rusketuin varmaan elämäni ensimmäistä kertaa pahemmin palamatta (vaalean ja helposti palavan hipiän miinuspuolia, jatkuva aurinkorasvaaminen ja muunlainen tarkkaavaisuus ei aina auta, vaan olen monesti palanut varovaisuudestakin huolimatta, vaikka uima-allasuinnin aikana). Sitges oli hauska pikku kylä, Barcelonassa tuli käytyä 13 vuoden tauon jälkeen, ruoka oli hyvää, nukuin yhdet 11 tunnin yöunet (todella harvinaista minulle) ja niin edespäin.

Sitgesin venesatama
Aamuista heräilyä
Villan uima-allas, jossa vesijuoksin lähes joka päivä ystäväni kanssa
Maisemat villan kattoterassilta
Punaviini tynnyrikypsytyksessä Prioratin viinitilalla

Gramonan Cava-tilalla maisteltiin cavoja
Jonkun portti oli jäänyt auki, työnsin pääni sisään ja löysin kauniin sisäänkäynnin. Rohkenin ottaa valokuvan.

Barcelonan kadut ovat kapoisia. Tämä on suorastaan leveä katu Barcelonan mittapuulla.
Palasin vielä kahdeksi viikoksi töihin ennen kuin aloitan "varsinaisen" kesälomani.

Lupaan itselleni ottaa lomalla rennosti. Lupaan myös yrittää ottaa hieman rennommin loman jälkeenkin. Ettei elämä lipsahda ihan pingottamisen puolelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti