lauantai 10. elokuuta 2013

Arjen vinkit ja niksit: Kyseenalaista

Kun aloitin kirjoittamaan Arjen vinkit ja niksit -sarjaa, niin vannoin myös mielessäni julkaisevani kyseenalaisimman arkivinkkini täällä.

Tai ei siinä varsinaisesti nyt mitään kyseenalaista ole. Tämä vain jaksaa hauskuttaa tasaisin väliajoin ystäviäni.

Olen nimittäin aina ollut ystävieni silmissä jokseenkin järjestelmällinen ihminen. Muistan, että opiskeluaikana heille huvitusta aiheutti se, että minulla oli erillinen pikkuinen leikkuulauta sipulille. Opiskelija osti silloin IKEAsta halvat puiset leikkuulaudat. Kyllästysöljyä ei tietenkään ollut varaa ostaa, ruokaöljytkin piti säästää ruuanlaittoon. Kyllästämätön puu imaisi kaikki voimakkaat maut itseensä. Minä halusin leikata sipulin erillisellä laudalla ettei ihan jokainen asia - niin kuin hedelmät tai salaatti maistu aina sipulilta.

Toinen huvituksen aihe yhteen aikaan oli tapani viikata tyynyliinat. Ne pitää mielestäni viikata aina samalla tavalla (pituussuunnassa kolmeen osaan ja sitten puoliksi, tietty).

Nuoruudessa muistan yhden myös yhden ystäväni naureskelleen tavalleni koota kirjoituspöydän laatikoissani olevan kaiken epämääräisen pikkutavaran isoihin kirjekuoriin järjestyksen vuoksi.

Kestoaiheita järjestelmällisyydelleni naureskelussa on myös mm. se, että viikkaan alushousut aina koriin kauniiseen pinoon. Ja se, että jääkaapin ovessa olevat runomagneetit eivät ole pelkästään runomuodossa, vaan myös järjestetty kolmiomaiseen kuvioon.



Sitten onkin aika siirtyä siihen nykypäivänä eniten huvitusta aiheuttavaan vinkkiin...

ONGELMA: Miten muistaa tehdä säännöllisesti harvemmin tehtäviä kotihommia?
 
RATKAISU: Kännykän kalenterin muistutustoiminnot ovat erinomainen apu rutiineja rakastavalle, mutta huonomuistiselle kodinhengettärelle. Kodinhoidossa on hommia, joita pitäisi muistaa tehdä säännöllisin väliajoin, kuten esimerkiksi sänkypeittojen ja tyynyjen pesu (väh. kahdesti vuodessa) ja imurin pölypussin vaihto (noin 3 kk:n välein).

Näin se toimii: Aseta kännykkään kalenterimuistutus asiasta. Esimerkiksi vuodevaatteiden pesumuistutus kannattaa laittaa sunnuntaiaamulle - silloin on hyvää aikaa pyöritellä pyykkikonetta.

Ja voilá - taas on arki helpompaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti