tiistai 13. elokuuta 2013

Inspiroiduin: Kesäkurpitsakakku


Blogeja selatessaan saa kyllä olla varovainen, niin helposti sitä inspiroituu juttuja ja reseptejä selaillessaan!

Herkku ja koukku sen tällä kertaa teki. Inspiroi. Kaikkea sitä internetistä löytääkään. Kuten reseptin kakkuun, johon tulee raastettua kesäkurpitsaa. Kardemummainen kesäkurpitsakakku! Kuulosti ajatuksena niin kummalliselta ja kummallisen kiehtovalta, että halusin kokeilla. Vielä kun blogissa kehuttiin vuolaasti lopputulosta.

Kakku oli helppo ja nopea tehdä. Ainekset vain sekoitettiin kulhossa keskenään, ilman kummempaa vatkausta sun muuta kommervenkkiä.

Lopputulos oli kyllä aivan älyttömän herkullinen! Kesäkurpitsa teki kakusta todella muhevan ja kostean. Rakenne oli melkein kuin täydellisesti onnistuneen mutakakun. Sellaisen, jossa suklaan sijasta on - noh - kesäkurpitsaa.

Tämä kakku pitää vain kokeilla ja maistaa. Se on varsinainen kauden herkku, sillä kesäkurpitsat ovat nyt kaupoissa parhaimmillaan. Maidoton ja munatonkin se on, jos jollakulla on sellaiseen tarvetta.



Kesäkurpitsakakku
(resepti kopioitu täältä)

0,5 dl vettä
1 dl öljyä (rypsi- tai oliiviöljyä)
1,5 dl sokeria
4 dl raastettua kesäkurpitsaa
1 tl vaniljasokeria
0,5 tl suolaa
2 tl kardemummaa
3 dl vehnäjauhoja
0,5 tl ruokasoodaa
0,5 tl leivinjauhetta

Kuumenna uuni 180 asteeseen. Voitele kakkuvuoka ja korppujauhota se. Sekoita kulhossa vesi, öljy, sokeri, raastettu kesäkurpitsa, vaniljasokeri, suola ja kardemumma. Sekoita ensin toisessa kulhossa vehnäjauhot, ruokasooda ja leivinjauhe, ja yhdistä ne sitten muiden aineiden joukkoon. Sekoita tasaiseksi.

Kaada taikina irtopohjavuokaan ja levitä tasaiseksi kerrokseksi. Paista noin 30 minuuttia eli kunnes kakun pinta on saanut kauniin värin ja kakku on sisältä kypsä.

4 kommenttia:

  1. Mulla on huippuhyvä porkkanakakun resepti, joka äkkiseltään näyttää ihan samalta. Siinä kardemumma-kesäkurpitsa-parin korvaa porkkana ja kaneli. Hyvää, ja melko terveellistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uskoisin, että tämä resepti on alunperin polveutunut juurikin jostain porkkanakakkureseptistä! Niin paljon samankaltaisuutta on myös lopputuloksessa. Sokeria tähän tulee aika reilusti - porkkanassahan on se etu että sisältää jo itsessään aika paljon sokeria. Kesäkurpitsan kanssa leipoessa sitä pitää pussista lisätä. Muutoin suhteellisen "terveellinen" kakkuresepti, kun rasvakin tulee öljyn muodossa.

      Tätä kannattaa kokeilla, sen verran hyvää tästä tuli. Jos haluaa oikein juhlavaa, niin tähänkin voi tehdä samanlaisen tuorejuustokuorrutteen kuin porkkanakakkuun, mutta sitten voikin jo sanoi heiheit sille "tervellisyydelle". :)

      Poista
  2. Ajattelin kokeillatäräyttää tämän meidän jauhoilla, ehkä manteli- ja riisijauhon yhdistelmällä.
    Makeutukseen ajattelin laittaa omenahilloa osan.
    :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Omenahillo makeutuksena on tosi hyvä idea. Kun teen tätä seuraavan kerran kokeilen itsekin josko vähän vähempi määrä sokeria riittäisi. Lopputulos oli varsin makea (toki hyvääkin sen takia, mutta...). :)

      Poista