sunnuntai 25. elokuuta 2013

Lidlissä

Kävin tänään paitsi varaamassa sen kirpparipöydän niin samalla reissulla myös Lidlissä.

Lidl on kyllä erinomainen poikkeus Helsingin itäisen kantakaupungin marketeissa leipätarjonnan osalta. Täällä päin nimittäin ei kaupoissa tunnu olevan tarjolla mitään järkevää leipää. Pelkkää muovipussitavaraa isoilta leipomoilta, lähinnä sämpylää ja valmisviipaletta. Rapeakuorista maalaisleipää täällä saa hakea. Sitä on välillä vaikea ymmärtää tällaisen kaakkoissuomalaiseen lähileipomokulttuuriin tottuneen (siellä ne lähileipomot siis joka päivä toimittavat leipää paikallisiin marketteihin).

Se Lidlin paistopiste ei ole yhtään hassumpi. On maalaisleipää, siementäyttä ruisleipää, ciabattaa. On todella hyviä croissantteja. Ja hinnat varsin järkevät. Ostin tänään myslileipää, jossa oli ihanan rapea kuori.

Vähän Lidlin reseptejä kuitenkin tuunaisin ja kehittäisin. Leivät ovat kauniita ja rapeakuorisia, mutta pääosin mielestäni vähän mauttomia. Useimmista leivistä puuttuu happamuus, joka mielestäni pitäisi olla leivän perusmaku. En tiedä johtuuko myös hieman suolaton maku happamuuden puutteesta vai pitäisikö suolaakin vähän lisätä. Leivissä on älyttömän hyvä yritys, mutta viimeinen silaus puuttuu.

Tutkin myös Lidlin muut hyllyt. Leivän lisäksi ostin nipun retiisejä, luomusitruunaa, juustoa, kinkkua, sinappia. Kirsikkahilloa hipelöin, mutta koska kaapissa on itse tehtyjä hilloja, jätin sen hyllyyn. Kiva yllätys oli löytää pikkuämpärillinen kreikkalaista jugurttia, josta oli tullut kevyempi versio alkuperäisen 10 % rasvaisen rinnalle.

Olen aina Lidlissä vähän hukassa, kun käyn siellä niin harvoin. Siksi kysynkin nyt teiltä: mitä te ostatte Lidlistä? Mitkä tuotteet ovat siellä erityisen hyviä? Ainakin vanilijajätski on älyttömän hyvää, sen tiedän. Mitä muuta? Kertokaa omia suosikkejanne kommenttiboksissa!

10 kommenttia:

  1. Se Lidlin kolmion (siis sellasen kolmiulotteisen :) ) muotoinen siemenleipä on tosi hyvää,paistopisteestä myös. Se on sopivasti hapanta,kun itsekin tykkään sellaisesta happamammasta. Kun tuota leipää saa ainakin täältä Kuusaalta,niin luulis,et muualtakin. Turkkilainen jugurtti, suklaat ja ne jäätelöt on myös hyviä. -P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täälläkin on valikoimissa se kolmioruis ja se on kyllä ehkä valikoiman paras, ainakin niistä mitä oon tähän mennessä maistanut. Mauttomin tähän mennessä on ollut sellainen iso maalaislimppu, joka näyttää todella hyvältä ja on rapeakuorinen, mutta maku on tosiaan unohtunut matkasta.

      Missä muodossa turkkilaista jugurttia myydään, onko sekin semmoinen ämpärituote? Suklaista oon maistanut jotain tosi tummaa versiota ja se oli hyvää. Myös mansikkajäätelön muistan olleen tosi hyvää, isoja oikeita mansikkapalasia joukossa.

      Poista
  2. Kolmioleipää syödään täälläkin, sekä muitakin paistopisteen tuotteita. Aika usein tulee ostettua niitä "jalkapallosämpylöitä", ne on todella hyviä! Myös karjalanpiirakat on hyviä ja paljon edullisempia kuin muualla. Muita hyväksihavaittuja tuotteita ovat kreikkalainen jogurtti, maustamaton jogurtti, kasvispihvit, luomuomenat, rucola (sellanen normaalia vähän isompi ruukullinen), minisuolakurkut, suolaliha, luomuomenamehu sekä luomupinaatti pakkasesta. Ruokien lisäksi pitää kehaista myös Lidlin vihreässä pakkauksessa olevaa uusio-vessapaperia, jossa on loistava hinta-laatusuhde.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kolmioleipä saa nyt selvästi pisteitä! :) Tuo vessapaperi olikin ihan uusi tuttavuus. Mutta hei - mitäs se semmoset jalkapallosämpylät on? Paistopistejuttuja vai normileipähyllystä?

      Poista
  3. Käyn lidlissä n. 1-3krt/kk ja sieltä tarttuu aina samat tavarat mukaan, pähkinöitä, vichyä, salaattitarpeet, fetaa, oliiveja ja raejuustoa monta rasiaa (jopa 0,3€ halvempaa ku normi kaupan raejuusto :) ) Joskus myös muita tarvikkeita mitä nyt sattuu olemaan lopussa esim. veskipapruu,mausteita jne... oh, lidl, Selvää säästöä!:))

    -Suikka

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistan, että aiemmin Lidlissä on ollut älyttömän hyvää raejuustoa. Sellaista kosteaa joka sopi mielestäni tosi hyvin esim. leivänpäällyseksi. Nyt en enää kyseistä siellä nähnyt, onkohan poistunut valikoimista? Se oli muistaakseni sellaisessa sinisessä pyöreässä jugurttipurkin näköisessä paketissa.

      Poista
  4. Hei, vastauksena tuohon Suvin kysymykseen niin jalkapallosämpylöitä löytyy paistopisteestä, niissä on päällä samantyylisiä kuvioita kuin futiksessa, siitä nimitys :)
    Ovat tosi hyviä tuoreena.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nää on siis mulla jäänyt aivan kokonaan huomioimatta! Seuraavalla kerralla kokeilen. Hämmästelen täällä itsekseni miten ihmeessä futispallon kuvioita saadaan sämpylän päälle, mutta varmaan se selviää kun menen seuraavan kerran paistopisteelle pyörimään... :)

      Poista
    2. Unikonsiemenillä tietysti :)- P

      Poista
    3. No olishan se pitänyt arvata...tietysti unikonsiemenillä...

      Poista