Tämän vuoden raparperijuomasatsi |
Raparperia oli niin paljon, että en saanut juomaan kulutettua kuin ehkä kolmasosan nivaskasta. Päätin sitten pitkästä aikaa leipoa (tiedän, että pitkästä aikaa, sillä löysin jääkaapistani helmikuussa vanhaksi menneen leivontamargariinin - kuvatodiste alla!).
Äidilläni on hyvä kookoksella mehevöitettävän raparperipiirakan ohje, mutta kun en tietenkään jaksanut alkaa kysymään äidiltä ohjetta, niin googlailin kookosta sisältäviä raparperipiirakkaohjeita. Bongasin sieltä tämän Anna-lehdessä julkaistun tortun ohjeen, jossa kookosta olikin kieltämättä useammassakin muodossa. Koska kaikki ainekset löytyivät kaapista, niin päätin kokeilla ohjetta.
Ihan mehevä ja varsin kookoksinen piirakka tästä syntyikin. Ohjeesta poiketen lisäsin raparperipalojen joukkoon myös muutaman mansikan, kun minulla sattui niitä olemaan.
Raparperi-kookostorttu
2 munaa
1.5 dl ruokosokeria
1 dl kookosmaitoa (tai ruokakermaa)
100 g sulatettua
voita tai margariinia
3 dl vehnäjauhoja
1.5 dl kookoshiutaleita
1 tl leivinjauhetta
päälle:
5 dl pieniä
raparperinpaloja (lisäsin myös muutaman mansikan)
pinnalle:
1 dl ruokosokeria
1.5 dl kookoshiutaleita
1 dl kookosmaitoa
tai ruokakermaa
1 muna
Valmistusohje
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää kookosmaito (tai
ruokakerma), jäähtynyt rasvasula sekä keskenään sekoitetut vehnäjauhot,
kookoshiutaleet ja leivinjauhe. Sekoita varovasti nostelemalla tasaiseksi
taikinaksi.
Levitä taikina piirasvuokaan. Ripottele päälle
raparperinpalat.
Sekoita pinnalle tulevat aineet keskenään ja levitä seos
raparperinpalojen päälle.
Paista torttua 175 asteen uuninlämmössä 40–45 minuuttia,
kunnes se on keskeltäkin kypsä.
Nautitaan vaniljajätskin kanssa, of course |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti