sunnuntai 28. huhtikuuta 2019

Itse tehty kookosjugurtti

Kiinnostaako itse tehty probioottinen ja vegaaninen kookosjugurtti? Minuakin kiinnosti, kun bongasin netin syövereistä tämän älyttömän helpon reseptin. Resepti on ilmeisesti alunperin Karita Tykän blogista.

Tähän reseptiin tarvitset kaksi ainesosaa - kookosmaitoa ja maitohappobakteerikapseleita. Puhdista kuitenkin ihan ensin lasitölkki kiehuvassa vedessä, ettei tule ongelmia väärän bakteerikasvuston kanssa.



Puhtaaseen lasitölkkiin menee:

2 tölkkiä kookosmaitoa
4 maitohappobakteerikapselia (sisältö tyhjennettynä kookosmaidon sekaan)

Vedin itse sauvasekoittimella kookosmaidon sileäksi, ettei jää paakkuja.

Sitten vain harsoliina lasipurkin päälle ja jugurttiseos huoneenlämpöön seisomaan 2 vuorokaudeksi. Vuorokausikin riittää, jos et halua kovin hapanta makua, mutta minä pidän happamasta. Kun seoksen siirtää huoneenlämmöstä jääkaappiin, maitohappokäyminen pysähtyy ja jugurtin koostumuksesta tulee tömäkkää (huoneenlämmössä paksuuntuu jo parin päivänä aikana hiukan, mutta kylmässä kunnolla).

Pidät tästä jugurtista, jos pidät kookoksesta - se maistuu lopputuloksessakin paljon. Itse toivoin, että kookoksen makeus olisi hieman happamoitunut maitohappokäymisessä, mutta lopputulos oli edelleen erittäin kookoksinen.

Mielenkiintoinen kokeilu joka tapauksessa, teen uudestaan mikäli tulee vegaanireseptitarpeita vaikka brunssille. Valmistus simppeliä kuin mikä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti