perjantai 31. toukokuuta 2013

Perunalepuskat

Perunalepuskat - nuo Etelä-Karjalan lahja maailmalle. Niin kätevä tapa hyödyntää ylijäämä-perunamuussit. Ja niin nopeita ja helppoja tehdä.

Haukipullien kanssa tehdystä perunamuussista jäi sitä ylijäämää, josta lepuskat pyöräytin. Muusin ja jauhojen määrät ohjeessa ovat suuntaa antavia - tämän kanssa ei ole niin tarkkaa. Tavoitteena on tehdä sellainen suunnilleen muovailtavissa oleva taikina.



Perunalepuskat
 n. 5dl valmista perunamuussia
2 kananmunaa
1 tl suolaa
n. 4 dl vehnäjauhoja

Sekoita kananmunat perunamuusiin. Lisää suola ja vehnäjauhot joukkoon. Työstä tasaiseksi taikinaksi.

Muotoile taikinasta tanko, ja jaa se tasakokoisiin osiin (itsellä tuli noin 10 lepuskaa). Muotoile taikinasta pyöreitä lätysköjä pellille leivinpaperin päälle. Pistele lepuskat ennen uuniin laittoa vielä haarukalla.

Paista lepuskoita noin 200 asteisessa uunissa parikymmentä minuuttia, kunnes ovat ruskistuneet mukavasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti