keskiviikko 16. tammikuuta 2013

SPR:n Kontti Vantaalla

Vanhempani jättivät ulkomaanmatkansa ajaksi autonsa minulle käyttöön. Minä käytän tilaisuuden hyväkseni ja kierrän tämän ajan innolla kaukaisempia kirppareita, joihin ei muuten tule mentyä. Kirppareistahan ei varsinaisesti pulaa täällä Helsingin kantakaupungissakaan ole, työmatkankin varrelta löytyy pari varteenotettavaa paikkaa, jossa piipahdan suunnilleen viikoittain ja Kyläsaaren kierrätyskeskuskin on kävelymatkan päästä kotoa, mutta vaihtelu virkistää!

Tänään töiden jälkeen ajoin Tikkurilaan SPR:n Kontti-kierrätystavarataloon. Lappeenrannassahan Kontti on ollut jo vuosikausia ja vierailu sinne on kuulunut vanhempien luona vieraillessani aina vakiohjelmaan. Vantaalla Kontti on uudempi tulokas, viime vuonna avattu. Itsellekin tämä oli ensimmäinen kerta siellä.

Ja voi, mikä aarreaitta se olikaan! Iso ja todella siisti tavaratalo täynnä hyvää tavaraa sopivalla hinnoittelulla. Minulta hujahti yli tunti hyllyjä ja rekkejä penkoessani.

Minun oli tarkoitus ottaa valokuvia paikasta, mutta unohdin kännykkäni autoon, ja kuvat jäivät ottamatta. Lainaan siis kuvan heidän omilta kotisivuiltaan.


Jotain kivaa myös sieltä kotiutin, mutta esittelen löytöni vasta myöhemmin. Haluan nimittäin kuvata ne vasta päivänvalossa. Vinkkinä kuitenkin, että löysin mm. erään haluamani asian, joka mahdollistaa tämän reseptin testaamisen. Aivan mahtavan tuntuinen leipäresepti! Ja taidatte jo arvata, mitä mukanani tuli kotiin...

PS: Harmikseni huomasin tänään, että Oulunkylässä sijaitseva Noppatori-niminen pieni itsepalvelukirpputori on lopettanut toimintansa juuri ennen joulua. Pyöräilykaudella nimittäin poljen töihin aina paikan ohitse, ja tavaksi tulikin käydä siellä penkomassa välillä kotimatkalla. Voihan harmi!

2 kommenttia:

  1. Raportoi tänne sitten, miten leivänteko onnistui. :) Mie en oo vielä tuota testannu... Ansu

    VastaaPoista
  2. Joo, raportoin. Saatan jo viikonloppuna testata. Kiehtovalta tuo ohje tai lähinnä paistamistapa tuntuu. Rapea kuori houkuttaa, sillä itse en vieläkään yrityksistä huolimatta ole onnistunut paistamaan täydellisen rapeakuorista leipää. Löytyisiköhän tästä ratkaisu?

    VastaaPoista