perjantai 12. heinäkuuta 2019

Kukkajakkaran muodonmuutos (ite tein)

Liinavaatekaapin uudistus sai katsomaan muitakin kodin kunnostusta vaativia esineitä uusin silmin. Joskus viime kesänä (vai olikohan löydöstä jo kaksi vuotta?) Kierrätyskeskuksesta löytynyt kukkajakkara on kärsivällisesti odottanut uutta maalipintaa. Jo jakkaraa ostaessani päätin, että sen aika karmaiseva kellertävään taittava lakkapinta lähtee mahdollisimman pian ja tuunaan jakkaran enemmän mieleisekseni. Jotenkin taas elämä ja Suomen talvi ja kaikki muut tekosyyt tulivat vastaan ja projekti oli jäänyt roikkumaan.

Tässä kuvassa oikealla näkyy kukkajakkara ennen tuunausta - vaikka puusta materiaalina kovasti tykkäänkin, niin tuollainen keltaiseksi värinsä taittava lakkapinta on ihan inhokkini.


Erään etätyöpäivän päätteeksi päätin roudata jakkaran pihalle ja hioa ensin karhealla hiomapaperilla vanhan lakkapinnan karheaksi. Maalit olin hankkinut pitkän pähkäilyn jälkeen - päädyin spraymaaliin helppouden vuoksi - ympäristöystävällisyys tässä toki kärsi ja se hiukan spraypurkin kanssa pihalla heiluessa kieltämättä mietitytti. Olin pohtinut värivaihtoehtoja jo suunnilleen sen koko ajan kun olen katsellut jakkaraa nurkissani. Mietin valkoisen, mustan, keltaisen ja mintunvihreän värin välillä. Keltaisen ja mintun hylkäsin vaihtoehdoista aika nopesti - tuo on kuitenkin sellainen huonekalu, etten halunnut tehdä siitä räikeää huutomerkkiä kotiini. Valkoisen ja mustan välillä pähkäilin pidempään, mutta yllä olevaa kuvaa ystäväni kanssa maalikaupassa tuijottaessa mattamusta alkoi vaikuttaa oikealta valinnalta tuon liinavaatekaapin toisella puolella nököttävän mustan Domus-tuolin värin vuoksi.

Siispä - mattamusta valikoitu väriksi. Laitoin spraymaalin alle suositellun pohjamaalin ja sitten suihkin mustan värin pintaan.




Kyllä tässä niin kävi, että olen varsin tyytyväinen lopputulokseen. Musta tuntuu oikealta valinnalta, vaikka olisi varmaan kaikki muutkin värit olleet kivoja. Ja erityisen tyytyväinen olen siihen, että tämä luokattoman pitkään odottanut projekti on nyt tehty.

Mitä mieltä te olette muutoksesta - oliko musta oikea valinta?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti