sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

Aamupalalla: Amerikkalaiset pannukakut

Amerikkalaisia pannukakkuja sunnuntaiaamuna - juhlaviikonloppuna juhla-aamiainen.

Tiedän, että sanon aina joka ruuanlaiton jutusta, että nämä ovat superhelppoja eikä vaadi isoa vaivaa tehdä, mutta sanompa sen taas. Amerikkalaisten pannukakkujen taikinan ainekset ei periaatteessa muuta kuin sekoiteta keskenään sekaisin. Sekaan tulevan sulan voinkin voi sulattaa sillä paistinpannulla millä pannukakut aikoo paistaa. Sitten taikina lusikoidaan paistinpannulle ja paistetaan miedohkolla lämmöllä kuohkean kypsäksi.

Pannukakkujen kanssa voi syödä melkein mitä vain. Amerikan-reissuilla eteen on tullut kinkun ja juuston kanssa syötyjä pannukakkuja, mutta itse mielummin suosin hedelmiä, marjoja, hunajaa, hilloja... Mustikoita voi heittää taikinan sekaankin. Jos on oikein high standard, niin vaniljatangon siemenet taikinan joukossa ei ole huono idea.


Täällä pannukakkujen päälle kerättiin mm. aprikoosia, kiiviä ja mansikkaa. Päälle vähän siirappia. Kyllä kelpasi.

Amerikkalaiset pannukakut (2 hlölle)

2 dl jauhoja
1 tl sokeria (käytin tummaa ruokosokeria)
1/2 tl suolaa
3/4 tl leivinjauhetta
1/2 tl soodaa
1 muna
2 1/2 dl maustamatonta jugurttia
2 rkl voisulaa

Sekoita kuivat aineet kulhossa. Vatkaa toisessa kulhossa munan rakenne rikki ja vatkaa sitä hieman vaahtoa muistuttavaksi (ei kovin tarkkaa kuinka vaahdoksi, aamulla ei kannata liikaa rehkiä). Lisää siihen jugurtti ja sulatettu voi.

Yhdistä varovasti kuivat aineet ja jugurttiseos. Taikinan tulee olla paksuhkoa, lusikalla nosteltavaa. Jos tuntuu kuitenkin liian paksulta lisää varovasti pieni tilkka vettä.

Nostele ruokalusikalla taikinaa paistinpannulle, jossa vähän voita. Paista molemmilta puolilta vaalean ruskeaksi miedohkolla lämmöllä.

Tästä määrästä tuli yhteensä 6 pannukakkua, oikein hyvä määrä jaettavaksi kahden henkilön kesken.


1 kommentti: