sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

Lampaanjauhelihapihvit grillissä

Grillissä paistetut muhkeat jauhelihapihvit ovat herkkua. Eiliseen grillausiltapäivään ystävän luona pyöräytin oheisen pihvitaikinan lampaan jauhelihasta. Onnistuneen jauhelihapihvin niksit voi tiivistää kahteen pääkohtaan: hyvälaatuinen jauheliha ja riittävän suuret pihvit, jotka eivät kuiva kuumassa grillissä, vaan paistuvat ihanan meheviksi.

Lampaan jauhelihaa haen Hakaniemen hallin Hakkaraiselta.

Grillatut lampaanjauhelihapihvi
Reseptistä tulee neljä isohkoa pihviä

300 g lampaan jauhelihaa
2 kevätsipulia varsineen hienonnettuna
1-2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
1 rkl dijon-sinappia
kourallinen tuoretta minttua hienonnettuna
1 tl savupaprikaa (jauhetta)
1 tl juustokuminaa
1 tl suolaa
0.5 tl pippuria
1 kananmuna
1 dl (ruis)korppujauhoja

Sekoita kaikki ainekset keskenään mureketaikinaksi. Anna taikinan levätä hetki ennen paistoa, jotta maut tasoittuvat.

Muotoile taikinasta kosteilla käsillä neljä isohkoa pihviä. Paista grillissä kunnes pinta on ruskistunut ja pihvit ovat sisältä kypsiä.


Jatkokehittelyideana hampurilaiset näistä pihveistä. Hyvä sämpylä, pihvitomaattia, rapeaa salaattia, tsatsikia, nämä pihvit...nam!

Pihvien lisäksi grilliin meni scampinpyrstöjä tikkuihin tökittynä. Tein niille marinadin oliiviöljystä, sitruunamehusta, tuoreesta chilistä, valkosipulista, ruohisipulista, suolasta ja pippurista, jota sitten sivelin grillissä rapujen pintaan. Tosi hyvää tämäkin! Kypsyy hetkessä, eli nopea ja helppo alkupala grillihetkiin.

Näitä nautiskeltiin salaatin ja perunoiden kanssa kuumana kesälauantaina hyvässä seurassa ystävän takapihalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti